Боядисване

Боядисването е една от последните фази на ремонта.Както и при всеки друг етап от строителството и при боядисването е много важна подготовката.
Когато става въпрос за ремонт е добре мебелите да се изнесат или да се покрият със защитно фолио. Стените трябва да са добре почистени и обезпрашени.
Следващият етап е нанасянето на дълбокопроникващ грунд.Така се придава здравина на повърхноститеи пречка на водата да прониква в основата, постига се еднаква поглъщаемост и икономично разходване на боята.
Както във всички други етапи и тук , много важни са качествените материали и инструменти за да достигнем  до желания резултат.
Боядисва се в два, максимум три слоя, за гладко покритие на основата.Боядисването е вътрешно (интериорно) и външно (екстериорно), а за мокрите помещения препоръчваме ,боядисване с влагоустойчива боя.Също така според цветовете , може да бъде един цвят или много цветно боядисване, което е с по- голяма сложност, затова и цената му е по- висока.
Най- голямо приложение в бояджийската практика намират латексовите бои. Боите на водна основа не са така устойчиви, както боите на маслена основа, но за сметка на това , почистването им е много по – лесно, изсъхват и се нанасят много по- бързо.Нанесени върху стени, тавани и други повърхности, боите на видна основа: образуват покритие устойчиво на механично въздействие и атмосферни влияния;съдържат разтворител вода и не са опасни за хората работещи с тях; имат добри покривни свойства; не поемат миризми и не променят цвета си с времето.
За извършването на всички дейности, Архист ЕООД се ангажира с Договор с точно описани дейности , срокове за изпълнение, начини на плащане и гаранции съгласно ЗУТ (Закон за устройство на територията).

 

Назад